مدیریت راهبردی
در ذهن همه ی مدیران از آغاز فعالیت کسب وکارشان سؤالات زیادی وجود دارد که باید پاسخ دهند، از قبیل این که ما اساساَ وارد چه فعالیت هایی شویم؟ کدام فعالیت را تعطیل کنیم؟ کدام یک را توسعه دهیم؟ وارد چه بازارهایی شویم؟ از چه بازارهایی خارج شویم؟، چگونه با عوامل محیطی تعامل داشته باشیم؟ با رقبا چگونه رقابت کنیم؟، شیوه ی تعامل ما با ذینفعان مختلف چگونه باشد؟ و ده ها سوال کلیدی دیگر از جمله مباحث مدیریت راهبردی می باشد. بدیهی است علم مدیریت راهبردی با سابقه ی بیش از صد سال، عصاره ی نتایج مطالعات و تجربیات شرکت های متعددی است که این مسیر ها را طی کرده و نتایج مربوطه چراغ راهی است برای ما که از تجارب مدیران این کسب و کار ها بهره مند شویم و در مسیر درستی گام برداریم، چرا که تصمیمات کلان و راهبردی دارای مخاطرات کلان نیز می باشند و در این عرصه، کمتر امکان آزمون و خطا وجود دارد. مفهوم مدیریت راهبردی عبارت از: «روشی منطقی، عینی و نظام مند برای اتخاذ تصمیمات بزرگ در یک سازمان است».
واقعیت این است که مدیریت راهبردی علم محض نیست که مطابق قوانین ریاضی و تجربی قابل پیش بینی باشد، بلکه با توجه به تجربه های گذشته برای اتخاذ تصمیمات خوب استراتژیک لازم است از قضاوت شهودی استفاده شود. در این میان متخصصان این رشته مدل ها و چارچوب های تحلیلی و قالب های منطقی برای مطالعه، تحلیل، ارزیابی و تصمیم گیری در اختیار مدیران راهبردی کسب و کارها قرار می دهند که با کمک آن و با تحلیل شرایط داخلی و محیطی نسبت به ارزیابی موقعیت خود اقدام نموده و مطابق تجارب شرکت های مشابه و مطابق مدل های تحلیلی صاحبنظران این رشته، صمن اتخاذ تصمیمات راهبردی، نسبت به تدوین، اجرا و ارزیابی برنامه راهبردی اقدام نمایند.
شرکت رویش با بهره گیری از اساتید و کارشناسان حرفه ای آمادگی در خصوص برنامه ریزی راهبردی شرکت شما مشاوره و راهنمایی لازم را ارائه دهد. در این موارد ضمن بررسی و تحقیق در مورد مسائل مختلف داخلی و خارجی کسب و کار شما و با کمک خودتان مسائل و مشکلات را ریشه یابی کرده و با استفاده از اصول و مدل های علمی و تجربی در قالب راهبردها و برنامه های کاملاً واقعی و عینی، برنامه ریزی جامع و راهبردی تدوین و به اجرا در می آید. اگر شرکت شما در آغاز راه است با کمک شما از صفر شرکت را برنامه ریزی و طراحی می کنیم . اما اگر در میانه راه است و مسیری را طی نموده و دارای بحران، چالش، و یا مشکل و مسأله است نیاز به عارضه یابی و مهندسی مجدد فرایند های کسب و کاردارد.
عارضه یابی و مهندسی مجدد فرایندهای کسب و کار
چرا محصولات ما فروش کمی دارد؟
-چرا مشتریان ما اندک و روبه کاهش هستند؟
چرا رقبا می توانند سهم بازار بیشتری داشته باشند اما ما نمی توانیم؟
چرا درآمدها پایین و هزینه ها زیاد است؟
چرا بهره وری ما نسبت به رقبا کمتر است؟ آنان کالا را با کیفیت و قیمت بهتری عرضه می کنند؟
چرا مدیران ما قابلیت لازم را برای اجرای عملیات ندارند.
چرا نظم و انضباط کافی در سازمان ما وجود ندارد؟
چرا مدیران و کارکنان ما انگیزه ی کافی ندارند؟
چرا ضایعات ما نسبت شرکت های رقیب بیشتر است؟
ایا بهتر نیست محصول یا محصولات جدیدی را تولید و عرضه کنیم؟
محصولات جدید چه باشند؟
آیا از این صنعت خارج و وارد صنعت دیگری شویم؟
آیا بهتر نیست این کسب و کار را تعطیل کنیم؟
این سؤال ها و ده ها سؤال دیگر از درگیری های ذهنی مدیران و صاحبان کسب و کار است.
از آنجا که هرگونه تصمیم گیری برای حل مسائل و مشکلات بالا مستلزم صرف منابع هنگفت و صرف زمان و پذیرش مخاطرات سنگین است، لازم است قبل از آن در قالب یک روش نظام مند و روزآمد علمی -تجربی ، توسط افراد خبره و حرفه ای مطالعات و بررسی لازم بعمل آید و سازمان شما کالبد شکافی شده و مسائل و مشکلات و ریشه های آن، و قوت ها و برجستگی های ان تعیین شود. تا تصویر روشنی از سیمای داخلی سازمان ترسیم شود، پس از آن عوامل گوناگون محیطی نظیر عوامل اقتصادی( نظیر رکود، تورم، تحریم ها، نرخ ارز، تعهدات ارزی،نوسانات اقتصادی ، قوانین مختلف تولید، صادرات و واردات و . ) سیاسی(روندهای سیاسی، جناح های حاکم)، فرهنگی(تغییر ذائقه ی مشتریان در اثر عوامل فرهنگی، تأثیر رسانه ها بر میزان فروش و….)، زیست محیطی (نظیرکمبود آب و انرژی، تغییرات دمایی، ریز گرد ها و…) ، فناوری(همانند سرعت تحولات فناوری در کشور و در تولید محصولات شرکت، ورود فناوری ها و محصولات جدید فناورانه و دانش بنیان و…)، رقابت(تعداد و.. نیز شناسایی و تحلیل شده و تهدیدها و فرصت های محیطی تعیین می شود. و بر اساس الگوها و روش های پیشرفته مورد ارزیابی قرار گرفته و راهبردها و برنامه استخراج می شود. در این فرایند بجای اقدامات آزمایشی و رویکردهای مبتنی بر احساس و ادراک شخصی مدیران، از روش های مبتنی بر اطلاعات و واقعیات موجود در سازمان و محیط پیرامون آن بهره مند می شویم و چه بسا با حداقل هزینه بتوان بسیاری از مشکلات را به طور ریشه ای حل نمود.
شرکت رویش با اشراف کامل نسبت به چالش ها و مشکلات روز صنایع با به کار گیری کادر مجرب افتخار دارد برای عارضه یابی و کمک به حل مشکلات در خدمت شما باشد.
برنامه ریزی راهبردی کسب و کار
-برای راه اندازی کسب و کارم چه کنم؟
-شرکتم یک کلاف سر در گم شده، نمی دانم چه کنم و برای ساماندهی امورم چه کنم؟
-چگونه می توانم درآمد و سودم را افزایش دهم؟
-هزینه ها را چه کنم؟
چه تغییراتی می توانن در کسب و کارم ایجاد کنم تا شرایط بهتری ایجاد شود؟
پاسخ این سؤالات و سؤالاتی از این دست در «برنامه ریزی راهبردی» نهفته است.
استادی داشتیم که می گفت« برای هر کاری ولو کوچک حتماً برنامه داشته باشید، حتی برای خراب کردن یک سیستم هم برنامه لازم است، چه برسد برای ساختن» . کسب و کار فعالیتی است که معطوف به جذب و استفاده مقادیر قابل توجهی از منابع انسانی و مادی است. قظعاً نداشتن برنامه و یا داشتن برنامه ی ضعیف و ناکارآمد باعث اتلاف منابع، زیان مالی و اجتماعی، بی نظمی و سر در گمی و در موارد زیادی باعث فروپاشی کسب و کار می شود.
برنامه ی رهبردی در آغاز هر کسب و کاری لازم است تدوین و در فواصل زمانی معین متناسب با نیازها و تحولات، روزآمد شود. در هر بنامه ریزی رهبردی مأمریت اصلی، چشم انداز کسب و کار، اهداف کلان ، راهبردها و اهداف و برنامه های عملیاتی تدوین می شود.در این فرایند مبنای هر گونه طراحی در درجه ی اول واقعیات و اطلاعات موجود در سازمان (نقاط قوت و ضعف) و محیط(فرصت ها و تهدیدها) و در درجه دوم ترجیحات و دیدگاه های مدیران و مالکان کسب و کار است. در شرکت رویش، متخصصان و کارشناسان ما در همه ی مراحل برنام ریزی راهبردی به شما یاری می رسانند.و در صورت نیاز در مراحل بعد نیز دز کنار شما خواهند بود.
طراحی سازمان و فرایندها
چه حوزه هایی در سازمان نیاز اسیت؟
نحوه ی تقسیم کار چگونه باشد؟
سلسله مراتب سازمانی چگونه باشد؟
ساختار سازمانی را چگونه تدوین و نمودار سازمانی چگونه ترسیم کنم؟
حیطه ی نظارت و خطوط فرماندهی چگونه باشد؟
چند نفر نیرو نیاز دارم؟
چه مشاغلی در سازمان نیاز دارم؟
شرح مشاغل و شرایط احراز آن چگونه است؟
هرشاغل چه کار باید انجام دهد و چگونه؟
مراحل و فرایندهای اصلی سازمان نظیر طراحی محصول جدید، تولید محصول، توزیع، بازاریابی،فروش، خرید، حسابداری، انبارداری، کارگزینی و …چگونه است؟
این سؤالات و سوالاتی از این قبیل زمانی امکان پاسخگویی دارد که ابتدا برنامه ریزی راهبردی به طور مناسب صورت گیرد و پس از آن به منظور «سازماندهی» ابتدا ساختار سازمان طراحی و نمودار سازمان بر اساس نوع فعالیت اندازه ی سازمان، قلمروی جغرافیایی ذسازمان و ترجیحات مدیران ترسیم خواهد شد. و با تحلیل سیستم ها و روش ها فرایندها و پس از تعداد و نوع نیرو های مورد نیاز به صورت تخصصی و حرفه ای تعیین خواهد شد. این شمه ی کوتاهی بود از کاری که کارشناسان ما در خصوص طراحی سازمان و فرایند های آن برای شما انجام خواهند داد.