کارآفرینی و سرمایه گذاری
کارآفرینی عبارت است از فرآيند خلق چيزي نو و با ارزش در ضمن يک کسب و کار با اختصاص زمان و تلاش لازم و پذيرش ريسکهاي مالي، رواني و اجتماعي جهت دريافت پاداشهاي مالي، رضايت شخصي و استقلال.
رابرت هیسریچ(1985) معتقد است: کارآفريني فرآيند خلق چيزي متفاوت و با ارزش، با اختصاص زمان و تلاش لازم و پذيرش ريسکهاي مالي، رواني و اجتماعي، جهت به دست آوردن پاداشهاي پولي، رضايت شخصي و استقلال است.
ژوزف شومپیتر”(۱۸۸۳-۱۹۵۰)كه بعنوان پیشرودرزمینه كارآفرینی نام گرفت ادعا می كند”مفهوم كارآفرینی توانایی شكست خط مشی جاری، نابودی ساختارهای موجود و حركت دادن سیستم بخارج ازدایره تعادل است.” برطبق نظراو،مفهوم كارآفرینی در درك و استفاده به موقع ازفرصت ها درقلمرو موسسات ظهور پیدا می كند. این تركیب جدید واقعیت های موجود اقتصادی را به چالش می طلبد، موسسات ومحصولات قدیمی را با انواع بهترجایگزین می كند ودرنتیجه سیستم اقتصادی را به مراحل بالاتری ازتعادل می رساند.
اوكارآفرین را با نوآوری شناسایی می كند وآن را به عنوان یك حركت موقت توصیف می كند نه یك وضعیت ثابت.
ازنظراوكارآفرینان ۵ نوع نوآوری را عهده دارهستند:
۱- معرفی نوع تازه یا كیفیت بهتری ازكالا
۲- ابداع روش نوینی ازتولید
۳—گشایش بازارجدید
۴-استفاده عملی از منابع برای تامین مواد خام یاكالاهای واسطه ای
۵- به انجام رساندن تعداد جدیدی ساختارسازمانی از صنعت.
در کشور ما نیز مباحث کار آفرینی بیش از دو دهه است که به طور جدی مورد توجه قرار گرفته و مجموعه ای از عوامل مرتبط با این موضوع نسبت به خلق زیست بوم کارآفرینی و نوآوری اقدام نموده اند. مؤسساتی نظیر مراکز رشد، پارک های فناوری، شهرک ها و مراکز علمی و فناوری، کارخانه های نوآوری، شتاب دهنده های کسب وکار صندوق های کارآفرینی و … از بازیگران اصلی این زیست بوم محسوب می شوند. این مسیر می تواند در شکل گیری کسب و کارهای دانش بنیان که دارای هسته ی اصلی فناوری بومی هستند کمک کرده و ضمن اشتغال تحصیل کردگان، زمینه ی توسعه ی اقتصاد دانش بنیان را فراهم سازد.
پرورش ایده و تدوین طرح تجاری(BP)
کمک به شکل گیری و خلق ایده زمانی انجام می شود که کسب و کار در ایتدای راه است و نیاز به خلاقیت و نوآوری در تولید و عرضه ی محصول دارد و یا در تداوم فعالیت ها برای جلوگیری از روندهای نزولی و روزآمد نگهداشتن تنوع و کیفیت محصول نیاز به نواوری دارد که کارشناسان ما در این مسیر می توانند خدمتگزار شما باشند.
به منظور ایجاد نظم، ثبات، انسجام و پیوستگی در طرح ذهنی و نوآورانه ی کارآفرین، لازم است طرح تجاری(BP) تهیه شود که بیانگر اهداف، برنامه ها و طرح های کارآفرین است. بی شک بدون طرح تجاری راه اندازی کسب و کار اگر محال نباشد بسیار مشکل است. طرح تجاری به منزله ی نقشه ی راه کارآفرین است که او را در طی طریق راه اندازی و مدیریت کسب وکار راهنمایی و هدایت می کند. علاوه براین اخذ هر گونه مجوز دولتی و یا وام و تسهیلات بانکی و اعتباری مستلزم داشتن طرح تجاری است.
در هر طرح تجاری مختصات صنعت، فضای رقابت، فناوری و ماشین آلات، سبد محصول، بازارها، تبلیغات، کانال توزیع، قیمت گاذری و ساختار مالی کسب وکاز و همچنی به طور کامل مدل کسب و کار که فرمول درآمدزایی و فعالیت های اساسی کسب وکار است و بسیاری از موارد دیگر، برنامه ریزی و طراحی می شود. در این راستا شرکت رویش می تواند در مراحل مختلف تدوین و اجرای طرح تجاری در کنار شما باشد.
ارزیابی و امکان سنجی فنی اقتصادی و مالی طرح های سرمایه گذاری(FS) با نرم افزار کامفار
هر طرح و برنامه ای برای شکل گیری و یا توسعه ی کسب و کار مستلزم سرمایه گذاری لازم می باشد. قطعاَ سرمایه گذار و یا تأمین کننده ی مالی زمانی حاضر به تخصیص منابع است که اطمینان یابد کسب و کار مورد نظر برمبنای اصول صحیح فنی، مالی و اقتصادی طراحی شده و از استحکام لازم برخوردار است. به این منظور لازم است طرح پیشنهادی با استفاد از آخرین روش ها و نرم افزارهای موجود و توسط متخصصان و کارشناسان مجرب مورد ارزیابی قرار گرفته تا از صحت و اتقان آن اطمینان حاصل شود. مواردی از قبیل میزان سود آوری، بازدهی سرمایه گذاری، دوره ی بازگشت سرمایه، ساختار دارایی ها و سرمایه و هزینه ها، نقطه ی سربسر، تحلیل حساسیت، نرخ بازده داخلی و … مورد ارزیابی قرار می گیرد علاوه بر این بازار و عوامل اقتصادی نیز مورد تحلیل و بررسی و قرار گرفته و در نهایت، طرح مورد نظر تأیید و یا رد می شود. تیم تخصصی ارزیابی طرح های رویش دارای تجربه ای بالغ بر 300 ارزیابی داشته و از ارزیابان خبره و مورد تأیید بانک ها و مؤسسات اعتباری و مالی هستند.